Sommaraktiviteter
Fiske
I Övre Särvsjön finns röding, öring och aborre. I Nedre Särvsjön finns harr, öring, sik och gädda. Fiskekort till dessa sjöar finns att köpa i Särvsjö. I ån Särvan nedströms Nedre Särvsjön finns öring och harr, fiskekort finns att köpa i Hede. Efter överenskommelse ordnar vi fiskekort till er ankomst.
Fjällridning
Fjällridning finns dels i Nysätern och dels i Mässlingen (islandshästar). Nysätern är beläget 10 km från Särvsjö efter vägen mot Hede. Mässlingen är beläget 15 km från Särvsjö efter vägen mot Mittådalen.
Fjällvandring
Området består av fjällnära urskog med ett antal fjälltoppar på 1000-1100 meter. För den naturintresserade finns unika möjligheter till vandringar, direkt från stugorna, i orörd natur. Här finns ett mycket rikt djurliv med ex.vis ren, älg, björn, rov- och skogsfågel. I området runt Särvsjö finns många utflyktsmål. Exempelvis flera gamla fäbodar, ett antal fjäll lämpliga för dagsturer, den gamla ödemarksbyn Kläppen och flertusenåriga hällmålningar både i Särvsjö och på Flatruet.
Upplev naturen på cykel !
I området finns många privata vägar och stigar som inte är farbara med bil, men väl med cykel. Vi hyr ur mountainbikes och tipsar gärna om kortare och längre cykelturer. Vid hyra av cykel ingår karta med lämpliga cykelvägar.

Bärplockning
Hjortronsäsongen infaller under augusti månad. I området runt Särvsjö finns hjortron att plocka de flesta år, vissa år rikligt.

Kanoting
Nedre Särvsjön samt ån Särvan som leder därifrån lämpar sig mycket bra för kanoting.